040-2434571

Blog: Tips&Tricks Verlichting

"Een gezellige ruimte is op alle momenten van de dag licht genoeg."

Stoere verlichting geeft je interieur een boost

Verlichting kan de sfeer in huis maken of breken. Het interieur kan volledig veranderen door een andere lichtval. Het is dan ook zeker iets om over na te denken wanneer je jouw woning in gaat richten of wanneer je zaken wilt gaan veranderen. Stoere lampen zorgen voor een robuuste uitstraling en geven cachet aan de ruimte.

 

Lampen: contrasten of bijpassend?

Houd jij van een spannende inrichting? Dan is het een goed idee om voor een contrasterend effect te gaan. Wanneer jij een landelijke inrichting hebt, kan het bijvoorbeeld heel mooi zijn om voor een lamp met strakke lijnen te kiezen. Zo geef je een industrieel en modern tintje aan het geheel. Is de inrichting strak, dan kan een vintage of romantische lamp juist heel verrassend uitkomen.

 

Diffuus of direct licht?

Voor welke soort lichtval je kiest, hangt vaak af van de activiteiten die je in de ruimte denk te gaan doen. In een keuken is helder licht vaak prettig, omdat je dan bij het koken steeds goed ziet waar je mee bezig bent. In de woonkamer hoeft het licht niet altijd direct te zijn. Diffuus licht kan voor een heel huiselijke sfeer zorgen. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende licht is. Denk bijvoorbeeld aan een lamp waarbij je ontspannen kunt lezen. Licht met een dimmer is dan een uitstekende optie. Op die manier kun je het licht altijd zo instellen dat het voldoet aan jouw eisen.
Verlichting Eindhoven

Vergeet niet om een lichtplan te maken

Vooral bij grotere ruimtes is het belangrijk om van tevoren een lichtplan te maken. Kijk goed welke hoeken je verlicht wilt hebben en welke wel wat donkerder zouden mogen zijn. De natuurlijke lichtval van buiten speelt hierbij een rol, maar vergeet ook niet dat dit wegvalt wanneer het buiten donker is. Een gezellige ruimte is op alle momenten van de dag licht genoeg.

 

Creëer samenhang

Zorg ervoor dat de meubels nog mooier worden in combinatie met de lampen die je uitkiest. Je kunt het meubilair veel krachtiger uit laten komen met de juiste lampen. Een staande lamp is bijvoorbeeld favoriet naast een fauteuil. Zeker wanneer je voor stoere lampen gaat, kan dit veel effect hebben. Een industriële lamp in combinatie met een chesterfield is bijvoorbeeld een onweerstaanbare combinatie. Ook wandverlichting is overigens essentieel. Plaats die boven een laag kastje naast de wand om je favoriete decoraties in de spotlights te zetten. Bovendien zijn er ook prachtige hanglampen in allerlei stijlen. Wat dacht je van een vintage kroonluchter? Of ga je toch meer voor een tijdloos model van koper?

Trendy lampen voor de juiste sfeer

Of je nu een zakelijke omgeving of een persoonlijke ruimte in gaat richten, vergeet nooit dat een lamp de sfeer heel erg beïnvloedt. Ga daarom altijd voor lampen die helemaal passen bij jouw stijl. Daarnaast is het ook essentieel om praktisch te zijn in je keuze. Je wilt je lamp natuurlijk wel ergens aan kunnen sluiten. Met een lichtplan en een dosis stijlgevoel maak jij moeiteloos de juiste keuze!
Verlichting van Verouden Wonen & Slapen
webdesign by Robiz.nl Webdesign & Webhosting Eindhoven