040-2434571

Blog: Tafels

Met zijn allen aan tafel of op jezelf, geconcentreerd aan het werk. Tafels en eettafels nemen een belangrijke plek in in je huis. Het materiaal, formaat en de kleur moeten kloppen bij jouw stijl en jouw situatie. Bij Verouden in Eindhoven vind je een grote collectie eigentijdse items, van hoge kwaliteit. We helpen je een stukje op weg om jouw perfecte tafel te vinden.

Welke soorten tafels zijn er?

Iedereen kent natuurlijk het bureau of de eettafel wel. Wat je met die twee doet, spreekt zo'n beetje voor zich. Hetzelfde geldt voor het bijzettafeltje en het tv-meubel. Dan hebben we ook de salontafel nog. Ondanks de wat pompeuze benaming is de salontafel ontworpen om lekker bij rond te hangen in je woonkamer. Bij de meeste mensen zien we de salontafel dan ook vlakbij een (grote) bank om hapjes, drankjes, tv-afstandsbediening en magazines in de buurt te hebben. Het is de tafel die bij je in de buurt staat als je tv kijkt, of waar iedereen hapjes vanaf pakt tijdens het borrelen. Weer zo'n ouderwetse naam is 'dressoir'. Deze tafel is misschien meer een kast dan een tafel. Het dressoir is terug van weggeweest en heeft in veel woonkamers weer een plekje veroverd. Gebruik een dressoir om mooie spullen in op te bergen of op uit te stallen, of als tv meubel! Je kan een dressoir ook prima als bijzettafel gebruiken.

Materiaal en kleur

Het materiaal van een tafel moet goed voelen bij jouw interieur. Vooral de eettafel springt in het oog. Als je wilt experimenteren met kleur en materiaal kan je het beste beginnen met een kleine tafel, zoals een bijzettafel. Voor een eettafel is het handiger als hij wat meer aansluit bij jouw stijl.

Tips

Deze tip geldt in het bijzonder voor het dressoir, maar ook voor een andere tafel. Een tafel kan soms qua formaat in theorie goed in je kamer passen, maar dan valt dat in werkelijkheid tegen. In de praktijk is het belangrijk dat je nog genoeg loop - en leefruimte in je kamer hebt. Veel mensen verkijken zich op het dressoir. Dit komt omdat het dressoir een relatief diepe tafel is. Twijfel je over de ruimte in jouw kamer voor een dressoir, dan is een bijzettafel misschien een beter idee. 

Trends

Verouden besteedt veel aandacht aan de nieuwste trends. Als je op zoek bent naar een tafel zal je veel strakke vormen gaan zien, maar ook breed en robuust zijn verkrijgbaar. Prachtig hout met een industrieel randje is helemaal van nu, maar wel uitgevoerd in verschillende stijlen, van modern tot landelijk. Bij sommige meubelen van Verouden is er maatwerk mogelijk. Informeer hier gerust over bij onze adviseurs. 

Kom eens lang bij Verouden in Eindhoven

Bij Verouden kan je in een prettige sfeer rondkijken om je perfecte tafel te vinden in onze grote collectie. Je kunt zelf rondkijken of interieur advies vragen aan één van onze deskundigen.
webdesign by Robiz.nl Webdesign & Webhosting Eindhoven